Fra hvilken alder kan man starte å spille piano?

- Jeg underviser elever fra 6 år og oppover, det kan være en fordel å ha litt kjennskap til bokstaver og tall, men det er ingen forutsetning. Det viktigste er at barnet har glede av musikk.

Hvor ofte må man øve?

- Det er bedre å øve litt hver dag enn et skippertak to ganger i uken. For eksempel minimum 15 min hver dag.

Hvordan kan foreldrene best følge opp?

- Det viktigste er at foreldrene viser interesse for spillingen, og er i nærheten når det øves (f. eks. kikker i avisen!). Så kan man evt. komme bort til pianoet hvis barnet har spørsmål eller noe det vil vise frem.

Hvor lang tid tar det å lære seg å spille et stykke?

- De fleste lærer å spille besifring (melodilinje med bokstav/ tallkoder for hva som spilles i bassen) nokså raskt, så de f. eks. kan spille en julesang eller annen sang de liker godt etter kort tid

Kan man begynne å spille klaver i voksen alder?

- Ja, selvfølgelig!

Kristin Lundes Klaverskole